Destruktor Posted May 19, 2021 Share Posted May 19, 2021 Aktualny nick: Destruktor Propozycja: SerwerOpis propozycji: Proponuję przejść do końca w system c_gui, tak jak to było na konkurencyjnym serwerze Play Your Life, bez korzystania z grafik. Obecnie w jednym miejscu są grafiki, w drugim (np. panele organizacji, frakcji, itp.) nie ma. Ponadto obecne panele, szczególnie panel pomocy F1 i Dashboard oraz panel bankomatów są po prostu brzydkie, wyglądają "pseudolowo" nie obrażając serwera. Dużo kolorów, brzydkie gradienty, itp. Myślę, że to w pewnym stopniu odraża graczy od serwera, a skorzystanie z domyślnego gui już w pełni, tak jak na konkurencji - na której dobrze wiemy, że się wzorujecie, byłoby najlepszą opcją. Dotyczy to również panelu logowania, który również przynajmniej do mnie - nie przemawia. Jak już w większości paneli idziemy na prostotę, to zrezygnujmy już wszędzie z graficznych paneli. Ponadto obecnie jest jakiś system biznesmenów, który dla mnie jest jednym wielkim żartem, a konkretnie te notyfikacje, które dotyczą tylko właśnie tego systemu i wyświetlają się co ok. 2 minuty. Jest to według mnie niepotrzebny dodatek, szpecący serwera i nadający klimatu tzw. "Pseudola". Proponuję jego usunięcie, czy cokolwiek, aby nie było go przynajmniej w formie tych uciążliwych i zbędnych notyfikacji. 1 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atrez Posted May 20, 2021 Share Posted May 20, 2021 Jestem za usunięciem tych bismesmenów, są żebraki. Może ich dużo na serwerze nie ma, ale zamiast tych bismesmenów można byłoby dać więcej tych żebraków. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator luziferbalboa Posted May 20, 2021 Administrator Share Posted May 20, 2021 popieram 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demku Posted May 20, 2021 Share Posted May 20, 2021 Także popieram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RCON Mazeusz* Posted May 21, 2021 RCON Share Posted May 21, 2021 Co do zmiany szaty graficznej serwera jest to długa droga i sporo czasu na to trzeba przeznaczyć. Aby zmienić sam panel logowania trzeba było by przepisać na nowo 90% c side. Grafiki wykorzystane w panelu f1 oraz f2 mogą się nie podobać aczkolwiek są osoby którym wręcz przeciwnie podoba się. Raczej jest to kwestia gustu. Założeniem serwera było, aby połączyć c_gui czyli standardowe gui MTA z lekkimi graficznymi smaczkami. Notyfikacje tak zgadzam się z tym stwierdzeniem są "pseudolowe", zmieniam je już od pół roku i nie mogę się za nie zabrać. W niedługim czasie zostaną zastąpione innymi.A i jeszcze jedna sprawa jeśli Ci coś się nie podoba nie pisz na czacie globalnym cytuje "gowno walone" lub "****owe graifki". 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destruktor Posted May 21, 2021 Author Share Posted May 21, 2021 3 godziny temu, Mazeusz* napisał: A i jeszcze jedna sprawa jeśli Ci coś się nie podoba nie pisz na czacie globalnym cytuje "gowno walone" lub "****owe graifki". Przepraszam serdecznie. Pisałem to do znajomego, którego sam zaprosiłem na serwer i wyjaśniłem mu tylko, co według mnie jest nieodpowiednie. Wiem, że było to nieodpowiednie zachowanie i jeszcze raz - przepraszam. 3 godziny temu, Mazeusz* napisał: Notyfikacje tak zgadzam się z tym stwierdzeniem są "pseudolowe", zmieniam je już od pół roku i nie mogę się za nie zabrać. W niedługim czasie zostaną zastąpione innymi. Odnośnie notyfikacji, tu warto zaznaczyć - te-o-re-ty-cznie notyfikacje są piękne i nie należy ich zmieniać. Ale odnośnie notyfikacje w skrypcie biznesmena - które wyświetlają się tylko tam w zasadzie - one są właśnie do zmiany 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts